JURNALUL MEU DE CREAȚIE ÎN LUMEA FIGURINELOR DE LEMN- WINTER DECORATION-KARACSONYI DEKORACIO

Salut! Bine ai venit pe blogul meu!
Ma numesc Simona Petran si sunt cadru didactic. Locuiesc in Satu Mare, un frumos oras din nord-vestul tarii situat pe cursul raului Somes.
Iubesc copiii. La clasa imi place sa predau matematica, elementele de limba si comunicare ,dar si abilitatile practice.
Ma straduiesc sa-i ajut sa indrageasca natura, sa vada ce este frumosul, binele...
Sunt pasionata de culori. Cand pasesc intr-o incapere, nu ma intereseaza atat obiectele din jur, cat felul in care acestea se armonizeaza cu spatiul in care sunt lasate.
Consider ca fiecare anotimp are propriul sau joc de culori. Traiesc anotimpurile prin decorul din sala de clasa, aranjamentele din casa mea.
Toamna ador visiniul, culoarea cafenie, portocaliul. Iarna iubesc albul inveselit cu albastru deschis, violet si reflexe argintii. Rozul, verdele crud, culoarea caisei imi creeaza o stare de optimism primavara . Vara ma bucur de galbenul intens al soarelui, albastrul profund al marii, rosul cireselor, verdele plantelor.
Locul in care imi pot exprima pe deplin pasiunea pentru culori este sala de clasa!
Am decorat sala de clasa folosind ani de-a randul hartia ca materie prima. Acum vreau sa utilizez si altceva. Lemn, de exemplu! Frunze, ciupercute, arici...Am insirat in ghirlande diverse figurine pictate cu ajutorul copiilor , le-am expus pe rafturi sau le-am aplicat pe peretii salii de clasa. Am cautat sa le "parfumam" cu frunze uscate, fire de paie, crengute.

Anotimpurile trec asemeni unui carusel...ciupercutele, fructele, veveritele sunt puse cu grija in cutii pana la anul, iar locul lor este preluat de brazi, fulgi de zapada, reni, stelute si alte minunatii.
Iata cateva idei !

Primavara 2011


Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize a slideshow